Hvilke krav skal man stille til bryllupsfotografen?Der er rigtigt mange fotografer, og det kan være svært at finde den rette, som kan levere det produkt man gerne vil have.


Behov og ønsker er naturligvis forskellige - smag og behag - og derudover vil de fleste selvfølgelig også kigge på prisen, for der er helt bestemt stor forskel på hvad en fotograf forlanger for sine ydelser.


Nedenfor har jeg forsøgt at liste nogle få punkter som ofte vil være med i de overvejelser som brudeparret har når de skal vælge en fotograf til deres bryllup.


Pris

Prisen kan være svært gennemskuelig, og især fordi der kan være vidt forskellige ydelser inkluderet i prisen. Rådet til brudeparret må være præcist at få nedfældet de ydelser som man gerne vil have leveret, og på basis af dette, at man beder om at få et tilbud som dækker ønskerne. Hvor længe har man et ønske om at fotografen deltager - Skal han bare tage billeder fra selve vielsen, og lidt bagefter foran kirken? - Skal han evt. være med under forberedelserne til vielsen - f.eks. mens bruden er hos frisøren - når der lægges make-up - når brudekjolen tages på osv. Skal der tages brudebilleder efter vielsen på en udvalgt lokation - Skal han tage med til receptionen/festen, og sikre billeder af borddækning, dekorationer, måske portrætter af brudeparret sammen med den nærmeste familie - gruppebilleder med alle gæsterne. Ophører fotografens job der, eller har I forventning om at han bliver der under middagen - mens der er taler - ved bryllupskage skæringen - og måske til brudevalsen? Alt dette vil det være godt at have taget stilling til - ligesom man også har en ca. idé om hvor mange billeder man synes der skal leveres efterfølgende - og hvordan disse skal leveres.

Hvis man forlods har taget stilling til disse ting, så er det også lettere at sammenligne de tilbud man får fra måske 2-3-4 fotografer.


Stil

Fotografer vil gerne skille sig ud. De vil gerne kunne levere en speciel og attraktiv stil, som andre vil have svært ved at levere. Brudeparret bør forsøge at finde ud af hvilke typer billeder de gerne vil have - Er det de helt klassiske og traditionelle billeder man ønsker - romantiske - Vil man gerne have dem utraditionelle og anderledes - lade humor være en del udtrykket - Foretrækker man ude-billeder i naturligt lys, eller skal der tages billeder i studie? Brudeparret kan med fordel udvælge nogle eksempler fra nettet som man godt kan lide, og da vise dem til fotografen, som da har mulighed for at bekræfte om han kan tage lignende billeder, og evt. komme med forslag.


Ekstra ydelser

Det vil være en klar fordel at have mødt fotografen i god tid inden selve brylluppet. En ting er at det tjener et godt formål at fotografen får så mange informationer som muligt vedr. brylluppet og programmet for dagen - sådan at han kan være så godt forberedt som muligt, men måske endnu vigtigere er det at der opnås god kemi mellem parret og fotografen, hvilket vil gøre det meget lettere for fotografen at få parret til at se så naturlige og afslappede ud som muligt på portrætbillederne.

For mange brudepar vil det være meget enkelt at anvende de digitalt leverede billeder. Mange vil selv kunne formidle de bedste til en fotoleverandør og få lavet prints, vægbilleder, fotobog osv. . og mange vil også selv kunne lægge billederne op på en hjemmeside eller få dem lagt pænt ind på sociale medier, sådan at familie, venner og gæster til brylluppet kan komme til at se de fine billeder. Men hvis ikke selv man mestrer dette, vil det være en god idé at få den rutinerede fotograf til at levere disse vigtige ydelser. Jeg tilbyder mine brudepar at levere en færdig eksklusiv fotobog på 26 sider i A4 format - og jeg tilbyder også at producere Video slides af billederne. I tillæg tilbyder jeg også at kreere en færdig personlig hjemmeside til brudeparret, hvor alle de fine billeder da sættes flot op på nettet, og som det letteste i verden kan parret da bare formidle et link til dem de ønsker skal se billederne. Det koster lidt oveni fotopakken at få Eksklusiv fotobog, Video slides eller hjemmeside oveni, men til gengæld får man kvalitet, og så slipper man for selv at rode med disse ting, eller få hjælp fra andre til det.


Check Portfolio

Der findes et væld af udmærkede fritidsfotografer - og jeg har set sådanne tilbyde at være bryllupsfotograf for et meget beskedent beløb - 1.000,- kr. så jeg forleden, og selvfølgelig kan man være "heldig", men hvis man skal være sikker på at der kan leveres kvalitet er det en god idé at checke fotografen efter i sømmene. Er han fotograf til daglig - driver han det som sin virksomhed? Spørg ham hvilket udstyr han bruger - om det er professionelt grej, som kan tage de gode billeder f.eks. i kirken? Har han en hjemmeside hvor han viser eksempler på bryllupper han allerede har taget, med gode billeder til følge?


Uanset behov er det en god idé at top prioritere en god fotograf til brylluppet - Et bryllup er dyrt, men man kommer på sigt til at ærgre sig stort hvis man sparede fotografen væk, eller valgte en som var for billig, og ikke leverede de gode billeder. Mange vil fra et bryllup kunne huske brudens kjole - måske også maden til festen - de gode taler - måske bryllupskagen - gaverne og meget andet. Fotografen levere minderne bedre end nogen anden.


Og skulle et kommende brudepar være fristet anderledes og f.eks. lade gode gamle Onkel Jørgen om at tage bryllupsbillederne, så vil jeg foreslå dig at se mit forrige blog-indlæg hvor netop Onkel Jørgen er hovedperson!


Held og lykke med valget af fotograf!Featured Posts