Onkel Jørgen kan da sagtens tage jeres bryllupsbilleder!

Onkel Jørgen

Helt uden at kende Onkel Jørgen følger nedenfor 10 meget gode grunde til at det er en MEGET dårlig idé at lade Onkel Jørgen tage jeres bryllupsbilleder!


Introduktion til Onkel Jørgen

Det er meget muligt at Onkel Jørgen har taget masser af gode billeder i hans fritid - Han har trods alt fotograferet en del år. Han har tilmed stolt fået rigtigt mange likes på Facebook for hans rigtigt fine billeder af landskaber - af solnedgange - og lur mig om ikke også han har fået taget en del fine portrætter af børn, som så fantastisk har gjort sig charmerende foran Onkel Jørgens fine kamera.


Og Onkel Jørgen er slet ikke afvisende overfor at påtage sig tjansen som bryllupsfotograf - måske han ligefrem er lidt stolt over at folk har bemærket at han har et vist talent for at tage gode billeder - og i modsætning til alle amatørerne som blot bruger mobiltelefonerne til at tage billeder med, så har Onkel Jørgen trods alt investeret næsten 4.000 kr. i et Canon kamera.


Men med al respekt for Onkel Jørgen, så lad jer IKKE friste - ej heller selvom den nærmeste kære familie sagtens mener at I kan spare udgiften til en professionel fotograf.


1) Be´ til Vorherre - og Onkel Jørgen i kirken!

Onkel Jørgen kan meget vel være skrap til flere forskellige fotodiscipliner, men han har næppe været fotograf ved et bryllup - og det er noget ganske andet end at tage billeder af det som Onkel Jørgen plejer at være så god til. En professionel fotograf ved præcist hvordan kameraet skal være indstillet når det går løs i kirken. Lyset i en kirke er ofte lidt af en udfordring, og en fotograf skal have 100% styr på indstilling af tid, blænde og iso - og hvis ikke kameraindstillingen sidder lige i skabet, så er der overhængende fare for at billederne bliver for mørke / for lyse / for udbrændte / for slørede / for grumsede. Og selvom Onkel Jørgen måske har fundet en gylden vej til et godt billede i kirken, så vil han næppe nå at få ændret indstillingerne i kameraet, når lys, afstand eller motiv ændrer sig. Med stor sandsynlighed har Jørgen ikke teknikken på rygraden, og han kommer for alvor til kort i kirken.


2) Fire tusinde kroners Canon kamera - med allround objektiv

Onkel Jørgen har godt nok investeret knap 4.000,- kr. i et rigtigt fint Canon kamera - sådan et med et allround objektiv på, som kan lidt af hvert. Men et kamera til 4.000,- kr. har ikke en chance for at tage rigtigt gode billeder til et bryllup. I kirken vil den professionelle fotograf anvende et kamera der er eminent til at tage billeder i svagt lys - som kan håndtere de skiftende forhold - som kan tage mange eksponeringer på kort tid, og selvom udstyret ikke er alt, vil den professionelle fotograf bruge et kamera med objektiv som formentlig koster ca, 10 x så meget som Onkel Jørgens - og det gør en kæmpe forskel.


3) De gode billeder fra 3. række i kirken

Onkel Jørgen har muligvis været til bryllup før - måske han endda selv har været gift et par gange, men han kommer ikke i kirker så tit som den professionelle fotograf. Nu tager man naturligvis ikke pr. definition gode billeder blot fordi man går meget i kirke, men den professionelle fotograf ved præcist hvornår der sker hvad i kirken ved et bryllup - Han ved præcist hvilke billeder der skal tages - Han ved hvor han skal stå i kirken, og hvor han skal bevæge sig hen undervejs for at få lige de billeder der er så vigtige. Onkel Jørgen ved måske ikke helt hvor han skal være i kirken, så en god del af billederne bliver måske taget fra 3. tilskuerrække, og det dur bare ikke. Den professionelle fotograf har talt med præsten - han er vant til at bevæge sig rundt, uden at ødelægge stemningen - han kommer helt tæt på, fra den rigtige vinkel når ringene sættes på - når kysset sker - Han er på plads når bruden kommer ind - og han fanger det hele når parret er på vej ud.


4) Glem alt om Onkel Ib!

Efter kirken skal der tages billeder af parret med gæsterne som kaster ris - Onkel Jørgen når næppe at få justeret indstillingerne i kameraet, og fanger ikke risenes bevægelsesslør, når det regner ned over parret. Og da Onkel Jørgen er en kendt skikkelse i familien får han heller ikke fred til at tage de billeder af gæsterne som er så vigtige - Onkel Ib har ikke set Onkel Jørgen i flere år, og de skal selvfølgelig lige vende verdenssituationen - med det resultat at billederne bliver overeksponerede - dårligt vinklede - taget fra det samme spot. Den professionelle fotograf når at justerer kameraet til de nye udendørs forhold, og da han ikke kender gæsterne er han en "flue på væggen", og han når at fange de rigtige motiver på de rette tidspunkter - helt uden at blive forstyrret af Onkel Ib.


5) Er det en gravsten der står i baggrunden?

Og SÅ skal der tages de egentlige brudepar billeder - og for Onkel Jørgen har det været naturligt at foreslå at disse kan tages lige udenfor eller helt tæt ved kirken - og hvem ved, måske Onkel Jørgen får taget billederne med de "charmerende" gravsteder og -sten i baggrunden. Det er jo bekvemt og enkelt - men nej, den professionelle fotograf har formentlig været med til at foreslå en optimal lokation til de vigtige billeder, og han ved også at det er vigtigt for parret af nå at stresse lidt af, og finde ro, inden de vigtige billeder skal tages - derfor tages billederne på den fantastiske lokation, hvor formentlig kun parret og fotografen er taget til. Fotografen kender stedet - han har været der tidligere, som en del af sin forberedelse - og han forstår hvordan de bedst tænkelige portrætter kommer i kassen.


6) Hvilken stil vælger Onkel Jørgen?

Onkel Jørgen har muligvis en rigtig god relation til brudeparret, men evner han at få parret til at lægge ansigtet i de rette folder når billederne skal tages? - Ved han hvordan parret skal stå, til en række forskellige motiver - ved han præcist hvad der skal kompenseres for pga. vejrliget - har han styr på modlys, vinklerne, og husker han at foreslå at der skal tages billeder af ringe - helt tæt på - Har han erfaringen til at guide til at få lavet flere forskelluge stilarter af billeder - Har han medbragt effekter som kan bruges til at få de specielle billeder der skiller sig ud? Det har han næppe - Den professionelle fotograf vil derimod være den kreative guide, som foreslår forskellige motiver, positurer osv.


7) Skifter Jørgen mon objektiv på kameraet?

Onkel Jørgen stiller til seancen med det samme udmærkede kamera som tog billederne i kirken - med hans allround objektiv monteret - men det er ikke godt. Den professionelle fotograf har udskiftet objektivet på kameraet - og har påsat et decideret portræt objektiv. Sådan et der tager knivskarpe billeder - som ikke udbrænder brudekjolen - og som sikre at man får whauuu-effekt i hvert eneste billede.


8) Ved Jørgen mon hvordan baggrunden sløres?

Onkel Jørgen kommer også til kort når gommen f.eks. spørger om ikke han kan tage billeder hvor man får den der markante slørede baggrund, hvor kun parret er i knivskarp fokus og alt andet står uskarpt. Onkel Jørgen kender næppe til teknikken bag dette - og der er i øvrigt endnu større sandsynlighed for at han ikke har et kamera og et objektiv der kan klare den disciplin. Et ordentligt portræt objektiv, som kan skabe disse optimale billeder koster ikke under 10.000,- kr. - alene for objektivet. Onkel Jørgen risikerer også at blive skeløjet når behovet er at man gerne vil have nærbilleder undervejs - hvem vil ikke gerne have foreviget de fine ringe med et billede hvor motivet er taget på helt tæt hold, og hvor skarpheden er fantastisk. Sådan et billede kan man simpelthen ikke tage uden et makroobjektiv - og Jørgen har næppe sådan et. Den professionelle fotograf har tasken fuld af grej, der skal bruges til at tage de mange forskellige billeder.


9) Warning : "Battery low" - Warning : CF card almost full!

Uheld kan opstå - men Onkel Jørgen er væsentligt dårligere stillet hvis uheldet er ude. Onkel Jørgen vil stå med håret i postkassen hvis uheld opstår. Kameraet kan gå i stykker - og så blev der ingen billeder af det bryllup - Batteriet i kameraet kan slippe op - SD/CF kortet fyldes hurtigt, og måske har Jørgen ikke mere plads på sit kort når han ellers kun er godt halvvejs. Og der kan indtræffe andre uforudsete uheld - Hvad gør Jørgen hvis vejret er forfærdeligt - er hans kamera vejrforseglet? (et vejrforseglet kamera koster ikke under 20.000 kr.). Den professionelle fotograf har et vejrforseglet kamera - naturligvis - han har et Full-frame kamera, som bare pr. definition tager bedre billeder. Derudover er den professionelle fotograf forberedt på at uheld kan opstå, og derfor har han altid ekstra sd/cf-kort med - han har ekstra batterier, og han har også et reservekamera med hvis det store uheld er ude.


10) Photoshop - naturligvis!

En ting er at Onkel Jørgen muligvis kommer hæderligt igennem brylluppet og får taget nogle rimelige billeder - en anden ting er om Onkel Jørgen har evnerne og mulighederne til også at efterbehandle de mange billeder. Photoshop er ganske enkelt helt uundværligt, og efterredigering af billederne er et must. Ved Jørgen hvordan han optimere billederne i Photoshop? Har han overhovedet taget billederne i RAW format? Spørgsmålene er mange, og svarene har Onkel Jørgen typisk ikke!Lad dog Onkel Jørgen hygge sig

Selvom 10 ovenstående argumenter bør være rigeligt til at overbevise et kommende brudepar om at Onkel Jørgen IKKE er løsningen på at få taget de mange vigtige billeder, så er der faktisk et 11. argument - og det slutter jeg med her : Onkel Jørgen er sgu egentlig en hyggelig fyr, og det vil være synd og skam for både ham selv og de øvrige gæster hvis ikke han får lov til bare at være gæst ved jeres bryllup. Onkel Jørgen skal hygge sig - han skal nå at tale med de andre gode gæster, som han måske ikke engang ser så tit. Så lad ENDELIG Onkel Jørgen blive den helt almindelige gæst ligesom alle andre - og lad den professionelle fotograf gøre det som han kan.Book professionel fotograf online her:


www.mknoflerfoto.com/book-online
Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square